PREDSTAVLJANJE MODELA SOCIJALNOG MENTORSTVA KORISNICIMA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE

Dana 28.02.2020. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac, s početkom u 11:00 h, za radno sposobne korisnike zajamčene minimalne naknade održana je prezentacija projekta m-Aktiv – mentorstvom i aktivacijom do integracije, koju su održale voditeljica projekta Boža Alajbeg-Malčić ispred Instituta za razvoj tržišta te Mirta Kovačević, socijalna mentorica iz Volonterskog centra Osijek.

Korisnicima je tom prilikom predstavljeno socijalno mentorstvo kao inovativni model rada u sustavu socijalne skrbi koji je usmjeren na pojedince u riziku od socijalne isključenosti, a koja prije svega proizlazi iz položaja nezaposlenosti. Cilj socijalnog mentorstva je dovesti do pozitivne promjene u socijalnom statusu pojedinca različitim aktivnostima osnaživanja pri čemu je fokus na njihovim sposobnostima i potencijalima kako bi napredovali do zaposlenja, obuke ili daljnjeg obrazovanja te se u konačnici bolje integrirali u zajednicu u kojoj žive.

Na predstavljanju projekta sudjelovalo je ukupno 14 korisnika zajamčene minimalne naknade, od kojih se njih nekoliko odlučilo i prijaviti za sudjelovanje u socijalnom mentorstvu.